Info

Blog: Een circulair plaatmateriaal, bestaat dat?

Blog: Een circulair plaatmateriaal, bestaat dat?

Als maakbedrijf zijn wij ons bewust van de milieu-impact die het maken van nieuwe dingen heeft. En daarom zijn wij altijd op zoek naar milieuvriendelijke oplossingen in het maakproces. Zo hebben wij het plaatmateriaal BioPanel gevonden. Wij zijn ongelofelijk trots dat wij dit materiaal in ons assortiment hebben kunnen opnemen, hiermee kunnen wij een circulair alternatief voor fossiele plastics bieden.

Wat is BioPanel?

BioPanel is een duurzaam, circulair en biodegradeerbaar kunststof plaatmateriaal dat bestaat uit 100% biobased materialen, zoals industriële hennep en een thermoplastisch biopolymeer van melkzuur (PLA). Bezoek de website van BioPanel om hier meer over te ontdekken.

BioPanel is verkrijgbaar in bruin en zwart, en heeft een lichte textuur aan de bovenzijde. Het is biologisch afbreekbaar, hoe lang het meegaat verschilt per toepassing, maar je mag uitgaan van minimaal 10 jaar.

Waarvoor kun je BioPanel gebruiken?

Je kunt BioPanel gebruiken voor bijna alles waar je ook een normale plastic plaat voor zou gebruiken. De snijranden verkleuren niet, BioPanel lasersnijden geeft een net resultaat.

BioPanel wordt veel gebruikt voor bewegwijzeringsborden en informatiepanelen. Als voorbeeld hebben wij een WC-bordje en een huisnummer uit deze circulaire kunststof gemaakt. In kleur heb je niet veel opties, maar het ziet er alsnog chique uit vinden wij.

Je kunt ook logo's, puzzels, plantenlabels of behuizingen maken van BioPanel. Wij zijn erg enthousiast over de mogelijkheden van dit materiaal, wat ga jij maken?

Reading next

Welke folies kan je lasersnijden?

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.