Waarom lokaal produceren? 💚

Waarom lokaal produceren? 💚


Tijdens de COVID-19 pandemie werden Europese bedrijven met hun neus op de feiten gedrukt: onze toeleveringsketens zijn kwetsbaarder dan we dachten. Een simpel, maar cruciaal onderdeel dat ontbrak, kon hele productielijnen lamleggen. Bij Snijlab hebben we de productie van veel van deze essentiële onderdelen kunnen opvangen, voornamelijk voor de Nederlandse, Belgische en Duitse markt. 


Als ondernemer wil je de impact van externe risico’s beperken en de continuïteit van je producten of diensten te waarborgen. Daarom overwegen steeds meer bedrijven om hun productie van kritische componenten/producten terug te halen, een strategie die bekend staat als near- of reshoring. Door lokaal te produceren kunnen we kortere levertijden garanderen, de kwaliteit beter beheren en efficiënter communiceren met onze partners en klanten.

Naast operationele voordelen biedt lokale productie ook economische en ecologische voordelen. Het vermindert de kosten voor voorraadopslag vanwege de snelle levertijd, en bevordert daarmee een efficiëntere bedrijfsvoering. Bovendien draagt het bij aan het stimuleren van de lokale economie en het verminderen van de ecologische voetafdruk door kortere transportroutes en verminderde CO2-uitstoot.

Bij Snijlab geloven we in de kracht van lokale productie. Ons geavanceerde lasersnijproces stelt ons in staat om snel en efficiënt te produceren, zelfs in grotere volumes. Hierbij stellen we kwaliteit, duurzaamheid en flexibiliteit voorop voor onze klanten.

Voordelen van lokaal lasersnijden bij Snijlab:

  • Snelle levering, al vanaf 1 werkdag.
  • Lage opstartkosten.
  • Flexibiliteit: Professioneel team denkt mee voor oplossingen op maat.
  • Rapid prototyping: Snelle ontwikkeling en optimalisatie van je product.
  • Opschalen van prototype naar grotere productie is snel mogelijk.
  • Duurzame productie.
  • Diversiteit aan materialen.
  • Gebruiksvriendelijk bestelportaal.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact op via maaike@snijlab.nl of 010 307 0949

Reading next

Hoe ontwerp ik een stempel?
Materialen voor Prototyping

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.