Info

Welk hout kies ik?

Welk hout kies ik? - Snijlab

Lasersnijden is ideaal om houten onderdelen mee te maken. Het is snel, voordelig en precies. Bovendien is het heel makkelijk om iets te tekenen en bestellen.

Sommige soorten hout zijn veel mooier te lasersnijden dan andere. De afgelopen 10 jaar hebben we alle varianten op de markt getest en een assortiment van topkwaliteit hout samengesteld. Maar welk hout is de beste keuze tussen al deze opties?

We hebben een overzicht gemaakt van al onze houtsoorten. Wil je meer weten over hout lasersnijden? Ga dan naar Hout lasersnijden.

Multiplex 

Berken en populieren zijn onze twee soorten multiplex. Berkenhout is sterker, terwijl populieren lichter is.

Berken multiplex Sterk, hard en met mooie tekeningen. Berken is de meest populaire houtsoort uit ons assortiment. Dit materiaal wordt speciaal voor ons gemaakt in Finland, hierbij wordt lijm gebruikt die minder roet afgeeft bij lasersnijden.

Populieren multiplex Een wat zachter multiplex met een laag formaldehyde-gehalte. Populieren is zeer licht van gewicht. Doordat populieren een lage dichtheid heeft kunnen we het in hoge diktes snijden. In ons assortiment beschikbaar tot 12 mm dik.

MDF 

MDF is sterk en voordelig. Doordat het geen noesten heeft laat het zich goed snijden.

Gefineerd MDF Goede looks en eenvoudig in gebruik. Dit is écht houtfineer op een sterke MDF drager. Beschikbaar met fineer van noten-, eiken- of essenhout.

MDF Sterk, voordelig en eenvoudig in gebruik. Veelzijdig en één van de meest bestelde materialen. Wordt gebruikt voor prototypes, modellen, meubels en nog veel meer.

MDF zwart Sterk en voordelig. En door en door gekleurd zodat het er zonder afwerking direct goed uit ziet. Het oppervlak is mat en er zijn van dichtbij kleine vezels te zien.

MDF gecoat MDF met een licht gestructureerde coating. Het oppervlak is afgewerkt en ziet er netjes uit, let er op dat de zijkant niet waterdicht is.

Massief hout 

Bamboe Bijzonder hard, duurzaam en mooi. Maar met gebruiksaanwijzing, de lange vezels maken bamboe fragiel over de lengte van de plaat.

Weet jij al welk hout jij gaat kiezen? Bekijk je materiaal in het overzicht. Of wil je eerst nog wat meer weten over lasersnijden? Hier lees je meer over het lasersnijden van hout.

Heb je een vraag over materialen neem dan gerust contact op. We beantwoorden je vragen graag.

Volgende lezen

Lampshapers - Snijlab
Lasersnijden in grotere volumes - Snijlab

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.