Lasergraveren en -markeren op leer, hout en kunststof.

Lasergraveren

Wij graveren jouw ontwerpen

Jouw ontwerp graveren op een product? Dat kan! Je kunt bij ons naast lasersnijden ook lasergraveren en lasermarkeren. Dit kan op een lasergesneden ontwerp of in oplage op een eigen product. Lees verder om alles over graveren te ontdekken.

Zet de puntjes op de 'i' met een gravure

Borrelplanken

Behuizingen

Cijferplaten

QR codes

Logo's

Awards

Maquettes

Typeplaatjes

Wat is graveren?

Lasergraveren is het markeren van een tekening aan het oppervlak van een materiaal. Dit kan met een enkele lijn of in een vlak. De laserstraal gaat niet door de plaat heen.

Lijngravure

Een markering uit één dunne lijn is een lijngravure. Mooi voor strakke lijntekeningen, maar niet ideaal voor tekst.

Vlakgravure

Een gevuld vlak is een vlakgravure. Deze wordt gemaakt van veel lijnen die zo dicht naast elkaar staan dat ze één vlak lijken.

Lijn- en vlakgravure

Samen maken een lijn- en vlakgravure een duidelijke markering. De vlakgravure valt op en de lijngravure maakt verfijnde details mogelijk.

Materialen die je kan graveren

Lasergraveren markeert een tekening aan het oppervlak van een materiaal. Omdat er geen inkt gebruikt wordt ziet een lasergravure er op elk materiaal anders uit. Dit zijn de materialen die geschikt zijn voor lasergraveren.

Hout

Hout wordt donkerbruin met een duidelijk contrast

Acrylaat in donkere kleuren

De standaard CO2 lasergravure is licht van kleur en geeft een redelijk goed contrast.

Acrylaat in lichte kleuren

De standaard CO2 lasergravure is wit van kleur en daarom minder goed zichtbaar. In sommige gevallen kunnen we met de Fiberlaser juist donkere gravures maken.

Graveerplaat

Graveerplaat bestaat uit twee lagen van verschillende kleuren. Door de bovenlaag weg te graveren wordt de binnenlaag zichtbaar. Er zijn vele kleurcombinaties verkrijgbaar.

PE Schuim

PE schuim verkleurt niet maar er wordt wel een duidelijk zichtbaar reliëf gemaakt. Logo's en teksten zien er daardoor goed uit, mits ze niet te klein zijn.

Metaal

RVS, messing en aluminium graveren we met een fiberlaser en kan afhankelijk van de wensen licht of juist donker gegraveerd worden.

Leder

Leer wordt donkerbruin met een duidelijk contrast. Omdat het leer verbrand kan de gravure soms wat afgeven.

Steen

Steen kleurt meestal lichter door een lasergravure.

PE, PP en PS, POM en PETG

Deze kunststoffen verkleuren niet door een lasergravure. Lijngravures zijn door het reliëf zichtbaar, maar het contrast is klein.


Klant aan het woord

Amber van Buurman

Wij werken al jaren samen met Snijlab voor het graveren van onze happenplanken. De planken worden gemaakt van bomen gekapt in de stad door Rotterdams Hout, dit hout wordt zo gered van de versnipperaar. Door bij Snijlab te graveren houden we onze productieketen lokaal.


Graveren op lasersnijwerk

Wil je jouw ontwerp lasersnijden en ook graveren? Dat doen wij uiteraard. Ga hiervoor door naar Lasersnijden. Daar vind je ook alle informatie over graveren op je snijwerk.

ga naar Lasersnijden

Graveren op eigen objecten

Wil je jouw ontwerp graveren op je eigen object, zoals borrelplanken of kledinghangers? Dat kan in oplage. Jij levert een product aan uit hout, leer, steen, kunststof of metaal. En wij voorzien dit van jouw logo, tekst of tekening.

bestel gravures online