Info > Bedrijf > Onze techniek

Onze techniek

Ontdek de cutting-edge technologie van Snijlab die de grenzen van digitale productie verbreedt. Wij streven ernaar de mogelijkheden van lasersnijden toegankelijk te maken voor ingenieurs, ontwerpers en makers. Ontdek onze innovatieve machines voor hoogwaardige, op maat gemaakte onderdelen. Samen met ons blijf je de grenzen van digitale productie uitdagen.

CleanCut

Ook bekend als AutoSPOT. Deze machine maakt het mogelijk om te lasersnijden zónder onderbed wat normaalgesproken lasvlekken veroorzaakt. De onderdelen die autoSPOT snijdt zijn daardoor vrij van vlekken en aanslag, wat een veel hogere visuele kwaliteit oplevert en afwerkingstijd spaart. Daarnaast werkt deze machine volautomatisch en kan onbeheerd vele duizenden onderdelen per dag maken. De machine bevat een RF laser met een piekvermogen van 440W. De lineaire motoren op de X- en Y assen zorgen voor micrometer-precisie en hoge versnellingen.

Snijlab ontwikkelde deze technologie in-house met R&D subsidie van de RVO. Zie haar in actie

DuoNozzle

Bij snijlab houden we van scherpe snedes en gravures zonder rookaanslag. Een nozzle voor scherpe snedes levert echter veel rookanslag bij graveren. En een goede graveernozzle, je begrijpt het al, geeft slechte snijresultaten.

De meeste lasersnijmachines op de markt maken daarin een compromis, wat middelmatige kwaliteit oplevert. Of het is nodig om nozzles te wisselen tijdens bewerkingen, wat inefficiënt is en fouten met zich mee kan brengen. Onze duoNozzles lossen dit probleem volledig op en biedt optimale resultaten bij zowel snijden als graveren, zonder veel extra gewicht of complexiteit toe te voegen.

autoLoad

Om operator-tijd te sparen en zo de kosten te verlagen ontwikkelden we een systeem om plaatmaterialen automatisch in de lasers te laden.

Deze machine, intern ook wel de plaat-o-maat genoemd, kan vrijwel al onze materiaalsoorten oppakken en inladen. Van gladde kunststoffen tot zacht schuim. De platen worden automatisch opgemeten en gevalideerd zodat het mogelijk is om met stapels platen van gemengde afmetingen te werken.

autoUnload

Wij willen graag dat onze mensen met zo menselijk mogelijke zaken bezig zijn, en dat machines doen wat repetitief is.

Deze innovatie zorgt dat het gesneden onderdeel en de restplaat automatisch van elkaar gescheiden worden. Dit maakt het mogelijk om seriewerk efficiënt uit te voeren, en zorgen we dat je als klant netjes enkel de onderdelen ontvangt zonder restmateriaal.

Dynamic autoFocus

Voor goede snij- en graveerkwaliteit is het essentieel dat de laserkop exact de goede afstand tot het materiaal heeft. Een afwijking van 0.2mm geeft al zichtbaar slechtere resultaten.

Bij vrijwel alle lasersnijders op de markt (muv. staal-lasers) moet de operator de focus-afstand handmatig afstellen aan het begin van een productierun. In de praktijk levert dit echter maar middelmatige kwaliteit. Plaatmaterialen zijn namelijk niet overal even dik en liggen zelden 100% vlak. De laser raakt dan 'uit focus' wat zorgt voor een bredere snede, verlies van detail en onnodige rookaanslag.

Wij ontwikkelden hiervoor een dynamische autofocus. Tijdens het snijden meet een sensor de afstand en corrigeert de machine continu. Dit maakt het mogelijk om altijd de dunste snijlijnen en scherpe gravures te maken en zorgt voor superieure kwaliteit onderdelen.

ordBase

OrdBase is de geavanceerde productiesoftware van Snijlab waarmee we duizenden unieke onderdelen per dag nauwkeurig en efficiënt kunnen produceren. Dit state-of-the-art MRP-systeem houdt elk detail van het productieproces bij, van wie waaraan werkt tot welk onderdeel waar ligt, zodat ons team jou opdracht op tijd kan leveren, elke keer opnieuw. ordBase verbindt ons online bestelsysteem naadloos met onze lasersnijmachines, waardoor het productieproces wordt gestroomlijnd en jij de hoogst mogelijke kwaliteit maatwerk ontvangt.