Info

Materialen voor Prototyping

Materialen voor Prototyping

Bij Snijlab begrijpen we hoe cruciaal het is om de juiste materialen te kiezen voor je product. Soms wil je echter eerst meerdere ontwerpen testen zonder hiervoor meteen het duurste materiaal te gebruiken; dit is ook zeker niet altijd nodig als je een schaalmodel maakt of gewoon een prototype wilt testen. 

Prototyping is een essentiële stap in het ontwerpproces, ongeacht in welke branche je actief bent. Het stelt ontwerpers, ingenieurs en creatieve professionals in staat om hun ideeën tastbaar te maken, potentiële problemen te identificeren en te verbeteren voordat ze naar productie gaan. Door prototypes te maken en te testen, kunnen ingenieurs problemen opsporen en oplossen voordat ze zich voordoen in het eindproduct, waardoor kosten worden bespaard en de algehele kwaliteit wordt verbeterd.

Of je nu een nieuwe klant bent die onze lasersnijdienst verkent of een bestaande klant die een nieuwe creatie wil laten maken, we staan klaar om je te begeleiden naar de beste materiaalkeuze voor jouw product. Hier zijn onze materiaaltips voor het maken van prototypes.

MDF

Bij Snijlab ligt onze focus op het bieden van flexibiliteit en snelheid, en dat geldt ook voor onze materialen. MDF, beschikbaar in verschillende diktes van 1 tot 9 mm, is een veelgebruikte optie voor prototyping vanwege zijn veelzijdigheid en vooral de  betaalbaarheid. Of je nu een fijn detail wilt snijden of een stevig prototype nodig hebt, MDF kan aan je eisen voldoen.

Bekijk MDF

Golfkarton

Golfkarton wordt veel gebruikt voor ontwerpschetsen. Met diktes van 1,5 mm en 3 mm biedt het een lichtgewicht en kosteneffectieve optie voor snelle prototyping. Perfect voor conceptvalidatie of het testen van ideeën voordat je naar duurzamere materialen overstapt.

Bekijk golfkarton

Snel geleverd

In de prototyping fase van een ontwerpproces is het fijn als je snel iteraties kunt maken. Bij Snijlab kies jij je eigen levertijd, met de snelste levertijd heb jij het de volgende dag al in huis. Zo kun jij snel door met je ontwerp.

Lees hier meer over levertijden

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of voor advies bij je materiaalkeuze. We kijken ernaar uit om van je te horen!

Volgende lezen

Waarom lokaal produceren? 💚

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.