Klantcases

Mobiele zorgstation “AMiS-PRO” verlicht werklast van verplegend personeel

Mobiele zorgstation “AMiS-PRO” verlicht werklast van verplegend personeel - Snijlab

Hoe Snijlab custom made, lasergesneden onderdelen levert voor een medisch zorgstation

Hoe AMiS-PRO tot stand kwam

Verpleegkundigen in ziekenhuizen schakelen constant tussen taken, zoals medicatie toedienen, vitale functies meten en de administratie daarvan. Deze handelingen sluiten niet altijd soepel op elkaar aan, waardoor kostbare tijd verloren gaat. Alphatron Medical Innovations, producent van medische hulpmiddelen, ontwierp hiervoor een oplossing: een mobiel zorgstation en medicijnwagen in één.
Uitdaging

Onderdelen zijn niet verkrijgbaar op de markt

AMiS-PRO bevat een aantal custom onderdelen die niet standaard leverbaar zijn. Die onderdelen moeten op maat gemaakt worden, en van constante en hoge kwaliteit zijn. Tegelijkertijd wil Alphatron met voortschrijdend inzicht ook aanpassingen in het ontwerp kunnen maken, zonder grote gevolgen voor de kostprijs.

Oplossing

Custom onderdelen laten lasersnijden

Lasersnijden is een ideale manier om custom onderdelen te maken. Het is snel en flexibel, omdat je continu aanpassingen in het digitale ontwerp kunt maken. Zo blijft er ruimte voor ontwikkeling en voortschrijdend inzicht. Lasersnijden is ook betrouwbaar: als klant kun je onderdelen altijd opnieuw laten maken, ook op langere termijn. Ze zijn nooit ‘niet leverbaar’.

Dankzij hun online offertetool, kun je als klant zelf zien welke ontwerpaanpassingen de prijs beïnvloeden. Op die manier kun je makkelijk bijschaven.
Sander Vieveen, Alphatron Medical

 Uitdaging

Klant wil flexibiliteit in ontwerpproces

Voor elke klant is het belangrijk om in een ontwerpproces snel te zien wat de invloed van
beslissingen is, vooral kostentechnisch.

Oplossing

Alphatron kan zelf online offerte maken en aanpassen

In de offertetool op Snijlab.nl kan men vrijblijvend tekeningen uploaden en kiezen uit de materiaal-, afwerkings- en leveringsopties. Wat de invloed van ontwerpaanpassingen op de prijs is, kan direct gecontroleerd worden.

Uitdaging

Het beeldscherm moet flexibel zijn

AMiS-PRO is een medicatie wagen met medicatielades en tegelijkertijd een zorgstation met ingebouwde software en een beeldscherm. De kar wordt rondgereden over de afdelingen, waarbij het beeldscherm gemakkelijk omlaag moet kunnen. Daarnaast is het belangrijk dat de verpleegkundigen ergonomisch kunnen werken. Het verstellen van het scherm op individuele ooghoogte is daarom een belangrijke functie van dit apparaat.

Oplossing

Verstellen van het scherm met glijschijven

Het soepel bewegen van het scherm gebeurt door middel van glijschijven. Snijlab heeft ruim 80 materialen op voorraad en Alphatron kiest ervoor om de schijven te maken van polyacetaal. Onderdelen van polyacetaal draaien soepel, zonder schokken of vastlopen. Het is ook slag- en slijtvast, dus heel duurzaam. Door de ruime voorraad is dit materiaal altijd direct leverbaar.

pom lade

Uitdaging

Uitval voorkomen met de juiste materialen

AMiS-PRO bevat een medicatiebox met verschillende type lades waar medicatie in opgeborgen kan worden. De laden zijn gekoppeld aan het digitale patiëntendossier, waardoor elke patiënt de juiste medicatie in de juiste hoeveelheden krijgt. De tussenschotjes in de laden liet Alphatron in eerste instantie maken van gegoten acrylaat (standaard plexiglas) maar vanwege de variatie in dikte bij dat materiaal kwam het voor dat sommige schotjes niet pasten.

Oplossing

Een materiaal met lagere diktetolerantie

Op advies van Snijlab is overgegaan op het gebruik van geëxtrudeerd acrylaat. De eigenschappen zijn vrijwel gelijk aan gegoten acrylaat, maar de dikte varieert veel minder. Daardoor passen de schotjes nu altijd.

"Snijlab denkt mee, schakelt snel en levert in korte tijd prototypes."
Sander Vieveen, Alphatron Medical


Uitdaging

Onderdelen voor AMiS-PRO vragen om seriewerk

Er zijn grote oplages nodig van deze custom gemaakte onderdelen. Bij productie met reguliere lasersnijtechnieken is dat kostbaar.

Oplossing

Snijlab levert lasergesneden onderdelen ook in grotere oplage

Snijlab beschikt als enige in de branche over machines die volautomatisch materiaal in- en uitladen. Dat maakt het mogelijk om series van onderdelen te lasersnijden, in korte tijd en tegen lage kosten. Zo biedt snijlab een oplossing voor klanten die zowel flexibiliteit als grotere aantallen willen. Een bijkomend voordeel is dat de onderdelen van deze productielijn geen rookaanslag hebben.

Meer over AMiS-PRO

Een all-in-one mobiel zorgstation dat veilig, efficiënt en ergonomisch werken mogelijk maakt voor verpleegkundig personeel: AMiS Solutions

Volgende lezen

Hoe maak ik een ontwerp voor lasersnijden? - Snijlab
Lasersnijden met Onshape - Snijlab

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.