Tutorials

Systainer inlay

Systainer inlay - Snijlab

Systainers* zijn robuust, handig en makkelijk verkrijgbaar. Ze lenen zich perfect om professionele koffers van te maken voor instrumenten, gereedschappen, camera's of andere gevoelige apparatuur.

Download het template Systainer T-lock (396×296mm)
Zodat je eenvoudig je eigen inlay kunt intekenen en bestellen.

Download .zip

Laagopbouw 

De bodem van de inlay bestaat uit een 5mm dikke laag. Deze laag heeft een uitsparing voor het reliëf wat in de bodem van de systainer zit.

Daarboven is ruimte voor drie schuimlagen van 20mm dik. Hier komen je producten in te liggen. Afhankelijk van de dikte van je product kun je uitsparingen tekenen in één, twee of drie van deze lagen.

De deksel-inlay bestaat uit een plaat 2mm dik MDF en een 10mm dikke schuimlaag. Als alternatief is er in diverse webshops ook een kant- en klare dekselvoering van noppenschuim verkrijgbaar.

Tip 1: Om te zorgen dat de producten mooi klemmen teken je de uitsparingen aan alle zijden ca. 1mm kleiner dan de maat van je product.
Tip 2: Vergeet niet om uitsparingen voor je vingers te tekenen, zodat je de producten makkelijk kan uitnemen.
Tip 3: Je kunt ook vlakgraveren in PE-schuim. Eventueel kun je dus een logo of tekst laten ingraveren. Maak je gravure niet te klein (minimaal 10mm letterhoogte).

Assemblage 

Heb je de tekening klaar dan kun je de lagen bestellen. Kies als materiaal PE-schuim van de gewenste dikte.

Wil je extra gemak? Kies dan ook voor zelfklevende folie aan de onderzijde. Daarmee plak je de lagen eenvoudig en duurzaam op elkaar. Alternatief kun je ook spuitlijm gebruiken om de lagen aan elkaar te lijmen.

Andere systainers 

Bovenstaande laagopbouw geldt voor een Systainer* T-lock type 1 (de kleinste) van 105mm hoog.

  • Voor Systainer T-lock type II (157.5mm hoogte) moet je drie schuimlagen toevoegen aan het middendeel; 2 x 20mm en 1x 15mm. De deksel en bodemplaat blijven gelijk.

  • Voor Systainer T-lock type III (210mm hoogte) moet je vijf schuimlagen van 20mm toevoegen aan het middendeel. De deksel en bodemplaat blijven gelijk.

*Systainers zijn modulaire, stapelbare plastic containers. Origineel zijn ze ontwikkeld door Festo voor transport van elektrische gereedschappen. Tegenwoordig worden ze geproduceerd door Tanos en verkocht door verschillende merken zoals Festool, Makita, Hitachi, BTI, Metabo, enzovoorts. Het template past op systainers van alle merken, zolang het maar het 'T-lock' type is. Het template past niet op de oudere systainers die met clipjes aan de zijkant werken.


systainer schuim gereedschapskoffer inlay lasersnijden

systainer schuim gereedschapskoffer inlay lasersnijden

Volgende lezen

Meterschaal gegraveerd
Lasersnijden met Solidworks - Snijlab

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.