The page is not available in "nl". So it displayed in the default language (nl) instead.

(dismiss)

Kosten besparen

De kosten van je product worden bepaald aan de hand van enkele eigenschappen van je bestelling, zoals het gekozen materiaal, de snij-en graveerlengte, complexiteit van het ontwerp, afwerkopties en levertijd. Hieronder zijn tips om je bestelling te optimaliseren en zo voordeliger voor je te maken.

Het juiste materiaal kiezen voor je product

De juiste materiaalkeuze kan een groot verschil maken in de kosten van je ontwerp. Binnen een materiaalgroep zijn er vaak voordelige keuzes. Zo geldt voor hout dat MDF vaak voordeliger is om te snijden dan een andere houten plaat van dezelfde dikte. Bij berken multiplex geld dat de 3 mm dikte een voordelige en sterke keuze is. Voor kunststoffen is PET voordeliger en sterker dan acrylaat.

Kale tekeningen uploaden

Tijdens je ontwerpproces kan het je gewoonte zijn om maatvoering, teksten of andere annotaties in je ontwerp te plaatsen. Wij hebben alleen de pure kale tekening in de juiste schaal nodig om je werk te produceren. Andere elementen zorgen hoogstens voor een verkeerde (te hoge) prijsberekening online. Dus verwijder alle maatvoering, teksten, opmaak en dergelijke voor een optimale prijs.

Houd rekening met de juiste plaat afmeting

De prijs voor je product wordt onder andere berekend door de minimale afmeting die nodig is om je ontwerp te maken. Zet als je meerdere onderdelen nodig hebt deze dicht tegen elkaar op je tekening binnen het kleinst beschikbare kader. In het voorbeeld zie je 32 sleutelhangers op acrylaat waarvan de kleinste beschikbare maat 297mm x 210mm is (A4 formaat). Deze zijn in eerste instantie willekeurig naast elkaar gezet. Zo passen deze enkel op een stuk materiaal met maat 600x300 mm of groter. Door de sleutelhangers net anders te rangschikken passen deze wel op een A4’tje en ben je goedkoper uit.

Groepeer je producten slim in de tekening

Het optimaal rangschikken van je onderdelen op een plaat heet nesten. In feite is in het vorige voorbeeld al een begin hiermee gemaakt, maar kun je dit nog verder doorvoeren. Je kunt onderdelen bijvoorbeeld draaien en de plaat met zoveel mogelijk onderdelen vullen. In dit geval passen 52 sleutelhangers op één plaat en worden de kosten per onderdeel weer een stuk lager.

Deel lijnen

Een eenvoudige methode om kosten te besparen is het delen van lijnen. In dit geval zijn de rechte onderkanten van de sleutelhangers geschikt om te delen. Een exemplaar is gedraait en tegen de onderkant van een volgend exemplaar aangezet. Belangrijk: verwijder één van de twee lijnen die elkaar nu overlappen, als je dit niet doet heb je ook geen voordeel van het delen van lijnen, omdat er op deze plek als nog twee lijnen gesneden worden.