materiaaloverzicht karton en divers

karton

presentatiekarton 2.5mm zwart
presentatiekarton 2.5mm zwart
houtboard gebroken wit 1mm
houtboard gebroken wit 1mm

Een stevig karton met zwarte top- en bodemlaag. De binnenkant is wit en verkleurd tot lichtbruin na lasersnijden. Het is daarmee één van de zeldzame materialen waarbij de lasergesneden rand lichter van tint is dan de oppervlakken.

Een licht gestructureerde gelig getinte kartonsoort die na lasersnijden niet afgeeft en mooi te graveren is. Houtboard wordt veel toegepast voor maquettebouw

grijskarton 3mm
grijskarton 3mm
kraftplex
kraftplex
harsboard bruin 0.5mm
harsboard bruin 0.5mm

Grijskarton is een veelgebruikt materiaal voor modellering en prototypes. Voordelig maar let op: de randen geven af!

Kraftplex is een uniek materiaal uit 100% cellulose (houtvezel) met eigenschappen die normaal gevonden worden in metalen, composieten en kunststoffen. Het is hard, sterk, flexibel en duurzaam te vervormen. Het heeft toepassingen in productontwerp en interieurbouw.

Harsboard is een dun karton gedrenkt in hars. Daardoor is het hard en flexibel. Door de dunne lasersnede kunnen in dit materiaal kleine details gemaakt worden die in weinig andere materialen mogelijk zijn. Harsboard wordt toegepast in de maquette en modelbouw.

golfkarton

Golfkarton in diverse diktes en uitvoeringen is sterk als voordelig. Door de lage bewerkingskosten een ideaal materiaal om te prototypen en om wat grotere projecten te maken. Daarnaast zijn verpakkingen op maat in enkelstuk als ook in serie kostenefficient te maken.

golfkarton bruin
golfkarton bruin
golfkarton wit
golfkarton wit
golfkarton door- en door zwart
golfkarton door- en door zwart

textiel

wolvilt zwart 1mm
wolvilt zwart 1mm

Natuurlijk wolvilt heeft zowel toepassingen in decoratieve producten, en in de mode, maar door haar unieke dempende en isolerende eigenschappen wordt het ook technisch toegepast.