materiaaloverzicht hout

MDF

MDF is een geperste houtvezelplaat. Het is sterk, voordelig, consistent van dikte en kan voor zowel detailwerk als constructief worden ingezet. Typische toepassingen zijn modellen, kleine meubels en prototypes. Naast standaard bruin MDF leveren wij ook gecoat en gefineerd MDF. Perfect voor eindproducten met een professionele look.

MDF 1mm
MDF 1mm
MDF 9mm
MDF 9mm
MDF wit gecoat 5mm
MDF wit gecoat 5mm
MDF gefineerd eiken 4mm
MDF gefineerd eiken 4mm

Multiplex

Multiplex is een plaat van meerdere lagen kruislings verlijmd hout. Door het kruisen is een multiplex plaat sterker dan massief hout. Berken multiplex is een veelgebruikt 'all-round' multiplex. Het is relatief hard en sterk en kan goed afgewerkt worden. Een geschikte keuze voor kleine producten, interieurtoepassingen, giveaways, etc. Vliegtuigmultiplex is een speciale variant met dunne lagen hoge kwaliteit hout, watervast verlijmd. Het is kostbaarder dan normaal multiplex maar sterker en met nog excentriekere houtnerven en wordt veel toegepast in de modelbouw en voor high end interieurtoepassingen. Populieren is zachter dan berken en licht van gewicht. Het is door het lichte gewicht en de beschikbare dikke platen geschikt voor lichtgewicht constructieve toepassingen zoals 3D modellen, skeletten van grotere modelbouwprojecten en in vele signing-projecten.

multiplex berken 3mm
multiplex berken 3mm
vliegtuigmultiplex berken 1mm
vliegtuigmultiplex berken 1mm
multiplex populieren 10mm
multiplex populieren 10mm

Massief hout

Het massieve bamboe wat wij leveren heeft een prachtige bamboestructuur en is perfect voor visuele toepassingen en interieurbouw. In tegenstelling tot multiplexen is massief hout kwetsbaar voor breuk langs de houtnerven. In het ontwerp is het zaak om goed op te letten dat het materiaal niet teveel belast wordt.

massief bamboe caramel 3mm
massief bamboe caramel 3mm