The page is not available in "nl". So it displayed in the default language (nl) instead.

(dismiss)

Tutorial: Sleutelhanger

Nu de integratie van Adobe Illustrator bestanden bij het Snijlab het bestellen van mooie producten nog makkelijker heeft gemaakt werd het tijd om door middel van een kleine tutorial te laten zien hoe je snel en makkelijk je eigen sleutelhangers kan ontwerpen.

Tutorial Samenvatting:

Offset afstand:            

0mm.

     
Materialen gebruikt:   1x 3mm Mat Rood Acrylaat
     
Software gebruikt:   Illustrator
     
Moeilijksheidgraad:   Eenvoudig
     
Onderdelen:   1x 3mm vorm uit acrylaat
    1x sleutelring
     
     

Om te beginnen maken we een nieuw document aan waarbij de units instellen op millimeters en een artboard aanmaken van 100x100 mm.

Verzamel alle benodigde elementen voor je sleutelhanger en plaats deze op het artboard. We hebben hier gekozen voor de vorm van een hart waarin we het logo van het Snijlab zullen plaatsen.

Met valentijnsdag voor de deur kan dit het ideale kleine last minute cadeautje zijn.

Uiteraard kan je ook zelf voor een andere vorm kiezen. Deze kan je als vector downloaden en importeren of zelf tekenen in Illustrator met de beschikbare standaardvormen of de pen tool.

Plaats alle objecten op de juiste plaats en zorg ervoor dat de tekst of vorm die uit het hart gesneden moeten worden bovenaan staat in het layers panel. Selecteer alle objecten en klik op de exclude optie in de pathfinder. De Pathfinder kan je, wanneer deze niet zichtbaar is, vinden onder "window" in de menubalk.

Na het excluden hou je losse paden over waarvan je de lijnkleur puur blauw dient te maken. Dit doe je door het Rood en Groen van de RGB opties op 0 te zetten en Blauw op 255. Voeg vervolgens met de Ellispe tool nog een cirkel toe van 5mm voor de sleutelring en je bent klaar om je bestand op te slaan. Let er bij het opslaan op dat de "Create PDF Compatible File" optie aangevinkt staat en klik op OK. Je .AI bestand is nu gereed om geuploadt te worden.