Ontwikkeling

Geplaatst op

Snijlab is er om jouw producten te snijden. Maar naast het lasersnijden zelf werken wij aan een aantal leuke projecten die het produceren in de toekomst nog beter en makkelijker gaan maken.

ERP
Op een gemiddelde dag worden er bij snijlab heel wat producten gemaakt. Om al die producten uit elkaar te houden, op het juiste moment het juiste materiaal klaar te hebben liggen, kwaliteit in de gaten te houden en orders op tijd klaar te hebben vereist een secure planning en controle. Om ons daarbij te helpen hebben we speciale software ontwikkeld; een ERP-tool (enterprise resource planning). Voor iedereen die in het productieproces werkt is een eigen interface ontwikkeld waar snel de benodigde informatie in te vinden is en de voortgang van de werkzaamheden bijgehouden kan worden. De software helpt ons om overzicht en controle te houden, ook bij grote hoeveelheden werk en in tijdkritische situaties. Wij zijn verheugd dat we het systeem sinds maart succesvol in gebruik hebben. Omdat het flexibel opgezet is blijven wij het systeem ontwikkelen en groeit het mee met de behoeftes van het bedrijf.

Nieuwe web-interface
Onze webinterface wordt binnenkort geheel vernieuwd. We zijn in een ver stadium van het ontwikkelen van de software waarbij aandacht voor huidige en toekomstige behoeften centraal staan. Er komen een aantal handige nieuwe bestelmogelijkheden beschikbaar en de webinterface wordt handiger en sneller in gebruik.

Nieuw soort laser
Binnenkort presenteren we een totaal nieuwe soort lasersnijmachine. Deze machine zijn we met een klein engineering-team aan het ontwikkelen om snel en autonoom grote series producten te maken. Een groot voordeel is dat de machine ‘schone’ producten kan maken; zonder of met minimale aanslag en zonder beschermfolie op de onderdelen. De machine is het product van onze jarenlange ervaring met lasersnijders en de tekortkomingen van de huidige machines op de markt.

Voor deze projecten werken we samen met aantal externe ontwikkelaars:
Arend van Waard
Han Horsten (Scheef systems)
Jasper van Loenen

Het voltallige Snijlab team van de afgelopen maanden
Het voltallige Snijlab team van de afgelopen maanden

News archive

Nieuws