Uitgelicht: Escape the classroom

Geplaatst op

Volgens Escape the Classroom:

"Het idee ontstond in 2015 door de opkomst van escape rooms in Nederland. Na een personeelsdag in een escape room besloten wij dit idee door te zetten. In een escape classroom wordt een groepje leerlingen opgesloten in een lokaal met om zich heen allerlei biologische attributen. Zij moeten aanwijzingen vinden, hun biologische kennis combineren, vaardigheden toepassen, de BINAS gebruiken (die ze eerst moeten vinden..), alles om uiteindelijk voor het einde van het lesuur naar buiten te kunnen komen. Escape the Classroom kan bijvoorbeeld worden ingezet als examentraining voor havo/vwo, een mooie kers op de taart. De losse onderdelen van de escape room zijn ook goed in de zetten als activerende werkvorm in verschillende lessen.

In eerste instantie ontwikkelden wij deze werkvormen voor het vak biologie. Inmiddels ontwikkelen we materialen voor andere vakken en geven we workshops op conferenties voor onder andere het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en lerarenopleidingen."

Joris Koot van Escape the classroom ontwikkelde met ons een lasergesneden lockbox. Deze wordt gevuld met diverse puzzels en is al op vele scholen te vinden.

News archive

Nieuws