Tillandsia

Geplaatst op

De afgelopen week hebben wij ons nieuwste snijlab-product uitgedeeld.
Een Tillandsia-plant-houder. Een wat? 

"Een Tillandsia is een plantje uit de Bromeliafamilie. Een ‘luchtplantje’ dat overleeft zonder aarde. Voeding en water haalt de plant voornamelijk uit de lucht, de wortels gebruikt het plantje om zich houvast te geven aan rotsen en boomschors"

Jiskar deelde zijn enthousiasme over deze plantsoort, en liet een aantal bijzondere soorten in Snijlab rondslingeren. Geen aarde nodig betekend ook geen pot. ... Kunnen wij niet een mooi houdertje ontwikkelen waarmee het plantje toch een mooi plekje in huis of kantoor kan krijgen? Rein ging aan het ontwerp zitten en ontwikkelde binnen Snijlab een product voor de Tillandsia. Het resultaat is een houder die één wordt met de plant. 

 


De houder verbindt conceptueel, materiaaltechnisch en fysiek de natuur en onze leefomgeving. Het slimme ontwerp maakt gebruik van kwaliteiten van de toegepaste materialen om natuur naar binnen te halen. De houder is gemaakt van kraftplex. Een kartonsoort bestaande uit pure houtvezels, zonder verlijming. De vormgeving benut de taaiheid en veerkracht van het materiaal. Grote en kleine plantjes worden door de kraag flexibel ingeklemd en de wortels kunnen erin vastgroeien. Water geven versterkt de band tussen plant en houder. Deze wordt flexibeler door het water en vormt zich naar de plant. Eenmaal opgedroogd krijgt de houder zijn orginele sterkte terug. Zo groeit de houder met watergeven mee met de plant.

Een product waar wij vrolijk van worden. Daarmee sluiten wij 2015 af, of betergezegd luidden wij alvast een nieuw productief jaar in en wensen ook u fijne dagen en een voorspoedig 2016!

Het Snijlab-team 

ontwerp: 
Rein Reitsma  voor snijlab
materiaal houder: kraftplex 0,7mm

materiaal achtergrond:
- acrylaat mat bordeaux 3mm (standaard leverbaar)
- Beuken hout massief 4mm
- acrylaat mat water 3mm (standaard leverbaar)
- acrylaat goudspiegel 3mm (standaard leverbaar)


News archive

Nieuws