MDF 2 mm (MS0041)

MDF 2 mm
breedte (mm) hoogte (mm) prijs (€)
210 297 €0.88
300 300 €0.93
600 300 €1.85
600 600 €3.39
1200 300 €2.78
900 600 €3.51
1200 600 €3.71
Prices are including 21% vat
Machine afmetingen

Eigenschappen

CodeMS0041
Dikte2.0 mm
Diktetolerantie±0.10 mm
Snedebreedte0.15 mm
Dichtheid800 kg/m3
Beschermfolieoptional

Algemene informatie

MDF 2 mm is een flexibel geperste houtvezelplaat. MDF wordt na het snijden vaak geverfd om tot de gewenste kleur te komen. Doordat het materiaal slechts 2 mm dik is, is het materiaal snel te snijden. Door de lage materiaalprijs en snelle verwerkbaarheid is het een goedkoop alternatief voor andere houtsoorten. Hierdoor kan het uitermate goed gebruikt worden voor maquettewerk en decoratieve toepassingen waarbij gewicht en prijs van belang zijn. In tegenstelling tot multiplex is MDF in beide richtingen even sterk. Alle MDF die wij aanbieden is vanuit de fabriek geschuurd, waardoor er geen glanzende waslaag aan weerszijden bevindt. Op zoek naar dunner materiaal? zie harsboard.

Toepasingsmogelijkheden

MDF 2 mm is een van onze meest bestelde materialen en onze favoriet voor prototyping waarbij golfkarton te zwak is. Door slim ontwerpen is het mogelijk om lichte en sterke onderdelen te maken. MDF 2 mm vindt toepassing in decoratiepanelen, productie van behuizingen, speelgoed, mechanische frames en maquettes.

Aandachtspunten ontwerp, verwerking en afwerking

 

  • Aan de onder- en bovenkant van het materiaal treedt rookaanslag op. Dit kan weggeschuurd worden met schuurpapier korrel 320. Aanslag kan verminderd worden door enkel- of dubbelzijdig beschermfolie aan te brengen op het materiaal. Geef dit aan in als opmerking bij een bestelling. De extra kosten worden bij de bestelkosten toegevoegd en na goedkeuring van de kosten wordt de folie toegepast.
  • MDF is isotroop, dit houdt in dat het in alle richtingen even sterk is.
  • MDF kan geverfd worden. Gebruik als basislaag MDF grondverf en schuur vóór en tussen het aanbrengen van lagen met schuurpapier korrel 400.
  • Kopse kanten van MDF dienen extra aandacht te krijgen bij het verven. Deze zuigen sterk waardoor meerdere lagen nodig zijn.

 

Lijmen, bevestigen, verbinden

MDF kan goed verlijmd worden met normale houtlijm. Maak het oppervlak schoon en schuur eventueel licht voor. Bij het verlijmen van kopse kanten dient de kopse kant licht opgeschuurd te worden om een betere hechting van de lijmlaag te waarborgen. Door zijn isotrope karakter is MDF geschikt om te verbinden met in elkaar grijpende pen-gat verbindingen en ‘snap-locks’. Schroeven hechten matig in MDF en slecht in kopse kanten.

3D hoofd uit lagen 2mm dik mdf
3D hoofd uit lagen 2mm dik mdf
prototype quadcopter frame
prototype quadcopter frame