acrylaat transparant kleurloos 0.5 mm (MS0071)

acrylaat transparant kleurloos 0.5 mm
breedte (mm) hoogte (mm) prijs (€)
300 150 €18.71
210 297 €23.34
300 300 €29.94
600 300 €59.87
600 600 €119.77
Prices are including 21% vat
Machine afmetingen

Eigenschappen

CodeMS0071
Also known asperspex
plexiglas helder
Dikte0.5 mm
Diktetolerantie±0.20 mm
Snedebreedte0.15 mm
Dichtheid1200 kg/m3
Beschermfoliedefault

Algemene informatie

Acrylaat is een van de meest gebruikte kunststoffen op het gebied van lasersnijden. Het materiaal laat zich zeer goed en gedetailleerd snijden. Het is in vele diktes en kleuren verkrijgbaar. Acrylaat kan ook verder verwerkt worden met behulp van thermovormen. Helder 0.5 mm dik gegoten heeft een afwijkende plaatmaat ten opzichte van onze andere platen. Dit acrylaat wordt onder de merknaam Hesaglas verkocht. Kenmerkend zijn de zeer goede diktetolerantie en hogere prijs, in vergelijking met andere acrylaten. Doordat het glashelder is kan het gebruikt worden voor optische toepassingen.

Aandachtspunten ontwerp, verwerking en afwerking

  • Acrylaat is gevoelig voor krassen, houd hier rekening mee in het ontwerp. Wij leveren gesneden acrylaat altijd met beschermfolie voor transport.
  • Door de productiemethode van gegoten acrylaat kunnen er ook binnen een plaat verschillende plaatdiktes gemeten worden.
  • Acrylaat heeft standaard een glanzende ( glossy ) uitstraling. Door het oppervlak met een zeer fijn schuurpapier (korrel 1000) te bewerken ontstaat een dof en gemateerd oppervlak.
  • Acrylaat is relatief bros, ontwerp geen lange dunne details zonder voldoende ondersteuning.

Aandachtspunten ontwerp, verwerking en afwerking

Acrylaat kan verlijmd worden met verschillende acrylaatlijmen zoals AcryFix en aceton. Houd er rekening mee dat de gesneden rand veel spanningen bevat door de hitte die vrijkomt bij het lasersnijden. Bij het verlijmen van een rand kan deze spanning zich manifesteren in kleine scheurtjes loodrecht op de snijrand.

Toepasingsmogelijkheden

Acrylaat wordt veel toegepast in reclame artikelen, maquettes en productontwerp. Dun acrylaat is ook vaak terug te vinden in elektronische apparaten.