acrylaat transparant kleurloos 1 mm (MS0070)

acrylaat transparant kleurloos 1 mm
breedte (mm) hoogte (mm) prijs (€)
300 150 €5.30
210 297 €6.61
300 300 €8.47
600 300 €16.94
600 600 €33.08
1200 300 €31.06
900 600 €46.59
1200 600 €56.46
Prijzen zijn inclusief btw en exclusief bewerkingskosten
Machine afmetingen

Eigenschappen

CodeMS0070
Also known asperspex
plexiglas
helder
Hesaglas
PMMA
Dikte1.0 mm
Diktetolerantie±0.50 mm
Snedebreedte0.15 mm
Dichtheid1190 kg/m3
Beschermfoliedefault

Transparante, glanzende kunststof die zich bijzonder goed laat lasersnijden.

Kleurloos acrylaat heeft een hoge helderheid en lichttransmissie en is een van de meest gebruikte kunststoffen bij lasersnijden.

 

Ontwerp: Voor de meeste toepassingen is acrylaat een eenvoudig te gebruiken materiaal met weinig aandachtspunten. Bij het verbinden van het materiaal door middel van sleuven of vingerverbindingen, is het echter belangrijk om rekening te houden met de diktetolerantie. De plaatdikte kan met enkele tiende millimeters variëren; het is daarom raadzaam om in elkaar stekende verbindingen ruim genoeg te ontwerpen.
Acrylaat is een bros materiaal; bij te hoge spanningen scheurt of breekt het voordat het blijvend vervormt. Om de kans op inscheuren van belaste onderdelen tegen te gaan, kunnen binnenhoeken voorzien worden van afrondingen. Flexibele verbindingen zoals snap-locks en sninges zijn betrouwbaar te maken, maar moeten zo ontworpen worden dat de interne spanningen in het materiaal niet te groot worden. Het testen en optimaliseren van dit soort features vóór een daadwerkelijke productie, is een must.

Afwerking: Afwerking is meestal niet nodig vanwege de hoge kwaliteit finish die het materiaal standaard heeft. Het is echter zeer geschikt om te verven of te bedrukken. Met fijn schuurpapier of door te zandstralen, kunnen oppervlakken gematteerd worden.

Verbinden: Lijmen van acrylaat is mogelijk, maar lijmsoorten op basis van oplosmiddelen worden afgeraden bij lasergesneden onderdelen. Acrylaat is eenvoudig te bevestigen en te verbinden met dubbelzijdig klevende folie.

Uiterlijk: Acrylaat is bijzonder mooi te lasersnijden en het proces laat vrijwel geen sporen achter. De snijrand wordt helder glanzend en verkleurt niet. Doordat er vrijwel geen smeltrand optreedt, zijn ook kleine details te snijden.
Vlakgraveren is mogelijk en levert een gematteerd wit oppervlak. De beschermfolie wordt vóór het vlakgraveren verwijderd, waardoor zeer lichte rookvorming rond de gravure te zien kan zijn. Lijngraveren is ook mogelijk en levert een goed zichtbare lijn op .