golfkarton B-golf bruin 3 mm (MS0042)

golfkarton B-golf bruin 3 mm
breedte (mm) hoogte (mm) prijs (€)
210 297 €1.08
1200 600 €1.55
Prices are including 21% vat
Machine afmetingen

Eigenschappen

CodeMS0042
Dikte3.0 mm
Diktetolerantie±0.40 mm
Snedebreedte0.20 mm
Dichtheid200 kg/m3
Beschermfolienot_available

Algemene informatie

Golfkarton wordt opgebouwd uit een golvende middenlaag van dik papier met aan beide kanten een vlakke deklaag van papier. Door deze opbouw is golfkarton voor zijn gewicht zeer sterk en is het snel te snijden. Dit is ons favoriete materiaal om vormstudies of prototypes mee te maken van objecten die in een later stadium uit duurder materiaal gesneden worden.

Aandachtspunten ontwerp, verwerking en afwerking

  • De kanalen van ons golfkarton lopen horizontaal in de lengte richting van de plaat. Dit is de x-richting op de maat-weergave van golfkarton bovenaan deze pagina. Langs de zijde in de y-richting is het golvend patroon zichtbaar. Zie onderstaande afbeelding ter illustratie.

  • Dankzij de tussenlaag heeft golfkarton een duidelijke richting waarin het beter bestand is tegen knik. Het is haaks op de richting van de kanalen stijf en knikt gemakkelijk in de andere richting. Dat wil zeggen dat de plaat op zijn sterkst is in de (horizontale) x-richting.

  • Omdat de snijrand van de afzonderlijke lagen zeer dun is, valt verkleuring die ontstaat tijdens het snijden niet op.

  • De snijrand van golfkarton geeft licht af. Neem deze af met een droge doek.

  • Golfkarton kan geverfd worden, zorg er wel voor dat zowel de voor- als achterzijde geverfd worden om kromtrekken te voorkomen. Gebruik een verf die weinig water bevat om het karton intact te laten.

Kanaalrichting golfkarton
Kanaalrichting golfkarton

Lijmen, bevestigen, verbinden

Golfkarton kan gelijmd worden met houtlijm en alleslijm. Voor vlakken raden wij spuitlijm aan.

Toepasingsmogelijkheden

Golfkarton vindt vooral toepassingen in prototyping, verpakkingen, kunstobjecten, gelaagde 3D sculpturen, sectiemodellen en reclameuitingen.