multiplex berken 3 mm (MS0043)

multiplex berken 3 mm
breedte (mm) hoogte (mm) prijs (€)
300 150 €1.03
210 297 €1.28
300 300 €1.65
600 300 €3.29
600 600 €6.58
1200 300 €6.03
900 600 €9.05
1200 600 €10.96
Prijzen zijn inclusief btw en exclusief bewerkingskosten
Machine afmetingen

Eigenschappen

CodeMS0043
Dikte3.0 mm
Diktetolerantie±0.50 mm
Snedebreedte0.20 mm
Dichtheid850 kg/m3
Beschermfolieoptional

Algemene informatie

Berken multiplex is een relatief sterke en zware houtsoort met tekeningen. Het kan toegepast worden als constructief materiaal en voor producten die vaak gehanteerd worden. De kwaliteit die wij gebruiken is B/BB. Dit betekent dat er aan de voorzijde alleen enkele kleine verkleuringen en noesten toelaatbaar zijn. Aan de achterzijde kunnen grotere noesten en pluggen zichtbaar zijn. Berken multiplex is een natuurproduct, tussen platen kunnen verschillen in kleur en tekening optreden.

Ontwerp Berit Hol tijdens WDKA-Snijlab workshop Crosslab
Ontwerp Berit Hol tijdens WDKA-Snijlab workshop Crosslab
Meubel prototypes
Meubel prototypes

Toepassingsmogelijkheden

Berken mutliplex 3 mm is een van onze meest bestelde materialen. Ook wij gebruiken het vaak vanwege de goede eigenschappen. Het materiaal kan bijvoobeeld toegepast worden in de productie van behuizingen, kaften, kleine meubels, sieraden,  naamborden en speelgoed.

Aandachtspunten ontwerp, verwerking en afwerking

  • De dikte van berken multiplex met een nominale dikte van 3 mm kan verschillen tussen 2.7 en 3.2 mm. Houd hiermee rekening bij het ontwerpen van passingen.
  • Aan de onder- en bovenkant van het materiaal treedt rookanslag op. Dit kan weggeschuurd worden met schuurpapier korrel 320. Aanslag kan verminderd worden door enkel- of dubbelzijdig beschermfolie aan te brengen op het materiaal. Geef dit aan als opmerking bij een bestelling. De extra kosten worden bij de bestelkosten toegevoegd en na goedkeuring van de kosten wordt de folie toegepast.
  • Berken multiplex in 3 mm bestaat uit drie lagen fineer. De plaat heeft meer buigstijfheid in de lengterichting van de nerf. Tenzij anders aangegeven loopt de nerfrichting horizontaal in de weergave van de afmetingen bovenaan deze pagina.
  • Door berken multiplex op te schuren met schuurpapier korrel 400 kan een hoogwaardige zijdezachte finish verkregen worden. 
  • Na schuren kan berken multiplex met een matte transparant acryllak op waterbasis afgewerkt worden, om de zijdezachte finish en kleur te behouden. Twee lichte lagen aanbrengen en tussen de lagen licht schuren met schuurpapier korrel 1000.

Lijmen, bevestigen, verbinden

Berken multiplex kan met normale houtlijm duurzaam verlijmd worden. Berken multiplex kan met behulp van dubbelzijdige plakfolie  op andere gladde materialen bevestigd worden. Het is mogelijk om dubbelzijdige plakfolie voor het lasersnijden aan te brengen op het materiaal en mee te snijden. Geef dit aan in het veld voor opmerkingen bij een bestelling. De extra kosten worden bij de bestelkosten toegevoegd en na goedkeuring uitgevoerd.

Neem bij gebruik van schroeven gaten op in de snijtekening, anders dienen de gaten voorgeboord te worden. 

Ontwerp Letter Proeftuin
Ontwerp Letter Proeftuin
Ontwerp Vincent Quak
Ontwerp Vincent Quak