polyacetaal translucent wit 4 mm (MS0212)

polyacetaal translucent wit 4 mm
breedte (mm) hoogte (mm) prijs (€)
300 150 €6.67
210 297 €9.24
500 500 €37.07
1000 500 €74.14
Prijzen zijn inclusief btw en exclusief bewerkingskosten
Machine afmetingen

Eigenschappen

CodeMS0212
Also known asPOM
Delrin
Dikte4.0 mm
Diktetolerantie±0.30 mm
Snedebreedte0.20 mm
Dichtheid1410 kg/m3
Beschermfolieoptional

Een technische kunststof die gebruikt wordt in mechanische en constructieve toepassingen.

Polyacetaal is sterk, taai en vormvast. Het heeft een lage wrijvingscoëfficiënt en is slijtvast. De statische en dynamische wrijvingscoëfficiënten zijn gelijk, waardoor er vrijwel geen ‘stick slip’ optreedt bij schuivende toepassingen. Polyacetaal is ook veerkrachtig en kan gebruikt worden om stoten en trillingen te absorberen. Het is chemisch bestendig tegen veel brandstoffen, oliën en vetten.

 

Typische toepassingen: Polyacetaal wordt gebruikt voor machineonderdelen zoals (laagbelaste) tandwielen, adapterplaten en schuivende verbindingen.

Verbinden: Polyacetaal kan vrijwel niet gelijmd worden. Voor verbindingen worden meestal bouten en dergelijke gebruikt. Wel is het mogelijk om onderdelen met dubbelzijdig klevende folie te verbinden.

Uiterlijk: Het oppervlak is glad maar bevat soms krassen. De platen kunnen enigszins krommen. De lasersnede is netjes en bevat geen smeltranden en de snijrand verkleurt niet. Zonder verdere maatregelen is er aan de bovenzijde lichte rookaanslag zichtbaar bij de startpunten en aan de onderzijde een kleine (0.5mm) smeltrand langs de snede. Bij gebruik van beschermfolie verdwijnen beide effecten.
Rastergraveren is slecht mogelijk en levert weinig contrast op. Lijngraveren is mogelijk, het materiaal verkleurt echter niet en het levert daardoor weinig contrast op. Voor indicatieve toepassingen zoals stuknummers zijn lijngravures goed bruikbaar.