golfkarton E-golf wit 1.5 mm (MS0143)

golfkarton E-golf wit 1.5 mm
breedte (mm) hoogte (mm) prijs (€)
210 297 €1.49
1000 500 €2.66
Prijzen zijn inclusief btw en exclusief bewerkingskosten
Machine afmetingen

Eigenschappen

CodeMS0143
Dikte1.5 mm
Diktetolerantie±0.40 mm
Snedebreedte0.20 mm
Dichtheid135 kg/m3
Beschermfolienot_available

Voordelig, verantwoord en sterk. Naast de klassieke toepassingen zoals verpakkingsmateriaal, is het ook geschikt om voordelig mee te prototypen en om grotere objecten mee te maken.

Golfkarton is opgebouwd uit een golvende middenlaag, met aan de boven- en onderzijde een deklaag uit stevig papier, de zogenaamde liner. De afmeting van de golf bepaalt de dikte van de plaat. Het materiaal is in de richting van de kanalen stijf en in de andere richting een stuk slapper. De bruine golfkartonsoorten zijn tot 80% gemaakt van gerecycled papier.

 

Typische toepassingen: Golfkarton is ideaal voor prototypes en vormstudies van zowel kleine als grote objecten. Door de kanalen te gebruiken, kunnen interessante lichttoepassingen worden gemaakt. Enkele voorbeelden van toepassingen:
-verpakkingen
-displays
-kartonnen meubels
-kunstobjecten
-gelaagde 3D-sculpturen
-sectiemodellen
-reclame-uitingen

Ontwerp: Hou bij het ontwerp rekening met de kanaalrichting. Om vouwen te maken, kunnen stip- of streeplijnen gesneden worden die vervolgens gerild kunnen worden. Graveerlijnen zijn minder geschikt als vouwlijn omdat ze de bovenlaag verzwakken, waardoor het kan scheuren.

Afwerking: Verven is mogelijk, zorg er wel voor dat zowel de voor- als achterzijde geverfd worden om kromtrekken te voorkomen. Gebruik een verf die weinig water bevat, om het karton intact te laten.

Verbinden: Lijmen kan met houtlijm en alleslijm. Voor het lijmen van oppervlakken raden wij spuitlijm of dubbelzijdig klevende folie aan.

Uiterlijk: De lasersnede is bijzonder smal en verkleuring is amper te zien. De rand geeft na het lasersnijden een beetje roet af. Dit is snel te verwijderen door met een droge doek langs de randen te gaan. Vlak- en lijngravures zijn in principe mogelijk, maar verzwakken het materiaal aanzienlijk.