acrylaat translucent mat peacock blue 3 mm (MS0173)

acrylaat translucent mat peacock blue 3 mm
breedte (mm) hoogte (mm) prijs (€)
300 150 €5.32
210 297 €6.64
300 300 €8.52
600 300 €17.02
600 600 €34.06
1200 300 €31.22
900 600 €46.84
1200 600 €56.77
Prijzen zijn inclusief btw en exclusief bewerkingskosten
Machine afmetingen

Eigenschappen

CodeMS0173
Also known asperspex
plexiglas
frost
PMMA
Dikte3.0 mm
Diktetolerantie±0.70 mm
Snedebreedte0.15 mm
Dichtheid1190 kg/m3
Beschermfoliedefault

Gematteerd acrylaat heeft een hoogwaardige uitstraling die het materiaal meer op matglas laat lijken dan op een kunststof. Het is lichtdoorlatend, maar laat geen beeld door.

Acrylaat is hard, weerbestendig en uv-bestendig. Dankzij het gematteerde oppervlak is deze variant minder krasgevoelig dan de meeste acrylaten.

Typische toepassingen: Dit materiaal leent zich goed voor producten die vaak gehanteerd worden en er goed uit moeten zien zonder dat ze hoeven worden schoongemaakt. Het wordt veel decoratief toegepast in de reclame-industrie, in consumentenproducten en in modellen. Enkele voorbeelden van toepassingen:
-gevelreclames
-productdisplays
-sieraden
-giveaways
-maquettes
-frontpanelen van apparaten
-laagbelaste mechanische onderdelen.

Ontwerp: Voor de meeste toepassingen is acrylaat een eenvoudig te gebruiken materiaal met weinig aandachtspunten. Bij het verbinden van het materiaal door middel van sleuven of vingerverbindingen is het echter belangrijk om rekening te houden met de aanzienlijke diktetolerantie. Het is raadzaam om uitsparingen ruim genoeg te ontwerpen.
Persverbindingen in acrylaat zijn niet verstandig omdat het materiaal gevoelig is voor inscheuring. Flexibele verbindingen zoals snap-locks en sninges zijn prima mogelijk in acrylaat, maar het ontwerp ervan komt nauw. Het testen van dit soort features vóór een daadwerkelijke productie is een must.

Afwerking: Gematteerd translucent mat acrylaat heeft geen afwerking nodig.

Verbinden: Lijmen van acrylaat is mogelijk, maar lijmsoorten op basis van oplosmiddelen worden afgeraden bij lasergesneden onderdelen. Acrylaat is eenvoudig te bevestigen en te verbinden met dubbelzijdig klevende folie.

Uiterlijk: Acrylaat is bijzonder goed te lasersnijden en het proces laat vrijwel geen sporen achter. De snijrand wordt helder glanzend en verkleurt niet. Doordat er vrijwel geen smeltrand optreedt, zijn ook kleine details te snijden.
Vlakgraveren van gematteerd acrylaat levert een wit matte gravure op. De beschermfolie wordt vóór het vlakgraveren verwijderd, waardoor lichte rookvorming rond de gravure te zien kan zijn. Lijngravures zijn ook mogelijk en worden licht gematteerd.

 

gefotografeerd boven grijs karton; het materiaal laat licht door maar is niet doorzichtig