polystyreen mat wit 1 mm (MS0066)

polystyreen mat wit 1 mm
breedte (mm) hoogte (mm) prijs (€)
210 297 €2.03
500 500 €7.26
1000 500 €12.10
Prijzen zijn inclusief btw en exclusief bewerkingskosten
Machine afmetingen

Eigenschappen

CodeMS0066
Also known asPS
Dikte1.0 mm
Diktetolerantie±0.20 mm
Snedebreedte0.20 mm
Dichtheid1050 kg/m3
Beschermfoliedefault

Een low-cost kunststof bekend van drinkbekers en voedselverpakkingen.

Polystyreen is zacht en flexibel en kan goed warm vervormd worden. Tot op zekere hoogte kan het ook blijvend koud vervormd worden, waardoor het met dunne platen mogelijk is om gevouwen producten te maken.

 

Typische toepassingen: Polystyreen wordt veel toegepast in modellen en prototypes, vanwege de lage kosten. Andere voorbeelden zijn lampenkappen, sjablonen en reclame-producten.

Ontwerp: Let er bij het ontwerpen op dat de details niet te klein worden, aangezien deze grote kans lopen om weg of dicht te smelten door het lasersnijden. Hou ten minste 2mm breedte aan tussen de snijlijnen. Voor gedetailleerder werk is acrylaat geschikter.

Uiterlijk: De lasersnede vormt een klein opstaand smeltrandje aan de boven- en onderzijde van de snede. Eventueel is deze met een mesje of door te schuren te verwijderen. De snijrand verkleurt niet.
Polystyreen laat zich niet goed vlakgraveren. Lijngravures zijn mogelijk, maar kunnen een opstaand smeltrandje krijgen. Er treedt geen verkleuring op, waardoor het contrast laag is. Het wordt aangeraden om gravures puur voor indicatieve doeleinden te gebruiken en niet te klein te maken.

 

Slowmography camera, geproduceerd voor David Smeulders. Het geraamte is van meerdere lagen lasergesneden polystyreen en acrylaat

polystyreen onderdelen voor Slowmography camera