sizopreg naturel 1 mm (MS0052)

sizopreg naturel 1 mm
breedte (mm) hoogte (mm) prijs (€)
300 150 €3.68
210 297 €4.59
300 300 €5.88
600 300 €11.76
600 600 €23.52
1200 300 €21.56
900 600 €32.34
1200 600 €39.20
Prijzen zijn inclusief btw en exclusief bewerkingskosten
Machine afmetingen

Eigenschappen

CodeMS0052
Dikte1.0 mm
Diktetolerantie±0.30 mm
Snedebreedte0.20 mm
Dichtheid1000 kg/m3
Beschermfolieoptional

Algemene informatie

Sizopreg is een met natuurweefsel versterkte bio-kunststof, oftewel een bio-composiet. Het bestaat uit jute en PLA (polymelkzuur). Sizopreg is ontwikkeld als duurzaam alternatief voor HPL (High Pressure Laminate) en andere decoratieve doeleinden. Sizopreg is translucent en heeft een matte structuur. Het is stabiel van –30 tot 80 º C, maar isuitstekend vervormbaar bij hogere temperaturen. Koud is het veerkrachtig en goed buigzaam. Diverse kleuren als ook naturel zijn verkrijgbaar. Sizopreg wordt in Nederland geproduceerd.

Duurzaamheid

Beide ingrediënten van sizopreg zijn gebaseerd op hernieuwbare natuurlijke materialen. De PLA wordt gemaakt uit niet genetisch gemodificeerde suikerriet en is Cradle to Cradle gecertificeerd. Sizopreg is potentieel goed te recyclen, zowel in door warmte gescheiden vorm als ook vermalen tot vezelversterkt PLA granulaat.

Aandachtspunten ontwerp en afwerking

  • Sizopreg wordt standaard gesneden en geleverd met beschermfolie. Wanneer dit ongewenst is kan dat aangegeven worden als opmerking bij de bestelling.

  • Sizopreg behoeft geen afwerking.

Verwerking en gebruik

Sizopreg is eenvoudig warm te buigen, bijvoorbeeld met een heteluchtpistool, föhn of op een buigbank met hete draad. Tot op zekere hoogte kan het ook in 3 dimensionale vormen getrokken worden, rekening houdende dat het weefsel niet ver uit te rekken is.

Het is goed mogelijk om de flexibiliteit van Sizopreg te gebruiken om verende ‘locks’ in verbindingen te maken.

Hoewel wij het nog niet uitvoerig getest hebben verwachten wij dat Sizopreg in ieder geval kortstondig weerbestendig is. Lang gebruik buiten is echter af te raden in verband met de vochtopname door de vezels.

Toepassingsmogelijkheden

Sizopreg is een interessant materiaal om met licht te werken omdat het translucente eigenschappen heeft. Ook voor kleine producten zoals pennenhouders is het geschikt omdat het harde oppervlak niet snel beschadigt of vervuilt raakt door gebruik. Door de mogelijkheid van thermoformeren kunnen verbindingen soms vermeden worden en extra stijfheid in een ontwerp gebracht worden. Door de beschikbare kleuren is het ook goed inzetbaar als decoratief materiaal bij interieurtoepassingen.

verende verbindingen
verende verbindingen
no screw no glue vogelhuisje uit sizopreg
no screw no glue vogelhuisje uit sizopreg