The page is not available in "en". So it displayed in the default language (nl) instead.

(dismiss)

Polyacetaal nu in meer diktes

Posted on

Polyacetaal is de nummer 1 kunststof voor technische onderdelen. Om nog meer ontwerpvrijheid te bieden hebben we de range van diktes uitgebreidt. Je kunt vanaf nu onderdelen laten maken in:

0,5mm
1mm
2mm
3mm
5mm
8mm

Polyacetaal is:

Een technische kunststof die gebruikt wordt in mechanische en constructieve toepassingen.

Polyacetaal is sterk, taai en vormvast. Het heeft een lage wrijvingscoëfficiënt en is slijtvast. De statische en dynamische wrijvingscoëfficiënten zijn gelijk, waardoor er vrijwel geen ‘stick slip’ optreedt bij schuivende toepassingen. Polyacetaal is ook veerkrachtig en kan gebruikt worden om stoten en trillingen te absorberen. Het is chemisch bestendig tegen veel brandstoffen, oliën en vetten.

Polyacetaal wordt gebruikt voor machineonderdelen zoals (laagbelaste) beugels, adapterplaten en schuivende verbindingen.

Polyacetaal kan vrijwel niet gelijmd worden. Voor verbindingen worden meestal bouten en dergelijke gebruikt. Wel is het mogelijk om onderdelen met dubbelzijdig klevende folie te verbinden.

Het oppervlak is glad maar bevat soms krassen. De platen kunnen enigszins krommen. De lasersnede is netjes en bevat geen smeltranden en de snijrand verkleurt niet. Zonder verdere maatregelen is er aan de bovenzijde lichte rookaanslag zichtbaar bij de startpunten en aan de onderzijde een kleine (0.5mm) smeltrand langs de snede. Bij gebruik van beschermfolie verdwijnen beide effecten.
Rastergraveren is slecht mogelijk en levert weinig contrast op. Lijngraveren is mogelijk, het materiaal verkleurt echter niet en het levert daardoor weinig contrast op. Voor indicatieve toepassingen zoals stuknummers zijn lijngravures goed bruikbaar.

 

News archive

Latest posts