The page is not available in "en". So it displayed in the default language (nl) instead.

(dismiss)

multiplex berken 6 mm (MS0058)

plywood birch 6 mm
width (mm) height (mm) prijs (€)
210 297 €1.86
300 300 €2.69
600 300 €5.37
Prices are including 21% vat and excluding cutting costs
Machine dimensions

Properties

CodeMS0058
Thickness6.0 mm
Thickness tolerance±0.50 mm
Kerf width0.20 mm
Density850 kg/m3
Protective Foiloptional

Algemene informatie

Berken multiplex is relatief hard en stijf. Zeker de 6mm dikke variant is daarom bij uitstek geschikt voor eindproducten, producten die vaak aangeraakt worden en voor mechanische toepassingen. Bekende toepassingen van dit 6mm dikke berken mutliplex zijn bijvoorbeeld de open source 3D printers zoals Ultimaker en Makerbot. De kwaliteit die wij gebruiken is B/BB. Dit betekent dat er aan de voorzijde alleen enkele kleine verkleuringen en noesten toelaatbaar zijn. Aan de achterzijde kunnen grotere noesten en pluggen zichtbaar zijn. Berken multiplex is een natuurproduct, tussen platen kunnen verschillen in kleur en tekening optreden.

Aandachtspunten ontwerp, verwerking en afwerking

Berken multiplex 6 mm is het taaiste en voor zijn dikte sterkste materiaal dat wij aanbieden. Het kan worden toegepast in de productie van bijvoorbeeld kleine meubels, naamborden en speelgoed. Door zijn relatieve hardheid, is het verwerken van het materiaal duurder dan andere materialen van dezelfde dikte. Daar waar mogelijk is 6 mm MDF een kosten-efficiëntere oplossing.

 

Toepassingsmogelijkheden

  • De dikte van berken multiplex met een nominale dikte van 6 mm kan verschillen tussen 5.7 en 6.1 mm. Houd hiermee rekening bij het ontwerpen van passingen.
  • Aan de onder- en bovenkant van het materiaal treedt rookaanslag op. Dit kan weg geschuurd worden met schuurpapier korrel 320. Aanslag kan verminderd worden door enkel- of dubbelzijdig beschermfolie aan te brengen op het materiaal. Geef dit aan als opmerking bij een bestelling. De extra kosten worden bij de bestelkosten toegevoegd en na je goedkeuring van de kosten wordt de folie toegepast.
  • De randen van gesneden berken multiplex 6 mm worden donkerbruin en kunnen in enkele gevallen licht afgeven. Als dit het geval is kan de rand met behulp van een droge doek eenvoudig schoongemaakt worden.
  • Berken multiplex 6 mm bestaat uit vijf fineer lagen. Het materiaal is het stijfst in de lengterichting van de nerf. Tenzij anders aangegeven loopt de nerfrichting horizontaal in de weergave van de afmetingen boven in dit scherm.
  • In de tussenlagen van het materiaal kunnen zich noesten bevinden. Daar waar zich noesten bevinden kan het gebeuren dat een snede niet volledig door het materiaal komt. Bij het loshalen van de onderdelen kan er op die plek een kleine beschadiging aan de snijrand optreden.
  • Door berken multiplex op te schuren met schuurpapier korrel 400, kan een hoogwaardige zijdezachte finish verkregen worden.
  • Na schuren kan berken multiplex met een matte transparante acryllak op waterbasis afgewerkt worden om de zijdezachte finish en kleur te behouden. Twee lichte lagen aanbrengen en tussen de lagen schuren met schuurpapier korrel 1000.
  • Een behandeling met een mengsel van bijenwas en paraffine is een goed en natuurlijker alternatief wanneer het materiaal niet regelmatig aangeraakt wordt.

Lijmen, bevestigen, verbinden

Berken multiplex kan met normale houtlijm duurzaam verlijmd worden. Berken multiplex kan met behulp van dubbelzijdige plakfolie  op andere gladde materialen bevestigd worden. Het is mogelijk om dubbelzijdige plakfolie voor het lasersnijden aan te brengen op het materiaal en mee te snijden. Geef dit als opmerking bij een bestelling. De extra kosten worden bij de bestelkosten toegevoegd en na goedkeuring uitgevoerd. 

Neem bij gebruik van schroeven gaten op in de snijtekening, anders dienen de gaten voorgeboord te worden.

Voorbeelden